Három magyar a döntőben!
Bence Balázs a hatodik helyen zárt!

Jól szerepelt a kis számú magyar különítmény az évad egyik legnehezebb versenyén az ausztriai Stadl Paurában. A hatalmas mezőnyben rengeteg osztrák versenyző indult, ami megnehezítette versenyzőink dolgát.
Hazánkat két egyesület versenyzői képviselték. A kaposvári Lovasakadémia SC két senior (Bence Krisztina, Vass Petra) és két junior (Bence Balázs, Somogyi Eszter) versenyzővel, még a sóskúti Szárnyaló SE három junior sportolóval (Ács Kornélia, Blaski Lili, Németh Blanka) vett részt a versenyben.
 Nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy az igen erős junior mezőnyben két leány is döntőbe tudott kerülni, ahol végül Németh Blanka a 24., Somogyi Eszter pedig a 26. helyen zárt. Az osztrák hegemóniát jelzi, hogy a legjobb harmincba csak három olasz, két német és két magyar versenyző tudott bekerülni, a többi helyen osztrák versenyzők zártak. Jól szerepelt a másik két magyar is, Ács Kornélia, a döntő közeli 33., az első nemzetközi versenyén szereplő Blaski Lili, pedig a 41. helyen zárt az ötvennégy fős mezőnyben.
A senior lányok között ezúttal a magyar második vonal képviseltette magát, Bence Krisztina kiegyensúlyozott teljesítménnyel végül szintén a döntő közelében, 26. helyen végzett. A junior korú Vass Petra a 31. helyen zárt.
A legjobb eredményt a fiúk mezőnyében induló Bence Balázs érte el. A tehetséges versenyző jól sikerült gyakorlataival a bíztató hatodik helyen végzett.

Bence Balázs (Lovasakadémia SC) - Vezér
fotó: Somogyi Tibor

A verseny részletes eredményei: