CVI Portogruaro
Olaszországban kezdte az idényt a lovastorna szakág. Sok versenyző választotta a portogruaroi versenyt, mivel a szigorodó kvalfikációs szabályok alapján az eddiginél több versenyen kell sikeresen szerepelni az EB részvételért.
Legsikeresebb egyéni versenyző az olasz lovon induló Németh Blanka (Szárnyaló LSC) lett, aki a junior 2*-os mezőnyben a második helyen zárt (7,063 pont). Szintén ezüstérmet szerzett a Budapesti Lovasklub kettőse, Gadolla Réka és Király Ágnes, akik a senior 1* mezőnyben szereztek ezáltal kvalifikációt (7,136 pont).
Bronzérmet hozott el Tóth Petra Panna (BLK) a gyermek verseny 2*-os versenyszámában (5,676 pont), ugyanitt Semerédy Alexandra a negyedik helyen zárt (5,482 pont).
Sikerült kvalfikációt szereznie a továbblépéshez Dragán Petrának (BLK) - junior 1*, aki ötödikként fejezte be a versenyt (6,084 pont). Ugyanitt Szabó Emesének (Szárnyaló LSE) nem sikerült a kvalifikáció megszerzése, a 12. helyen fejezte be a versenyt (5,608 pont).
A senior 3*-os mezőnyben Király Ágnes (BLK) 7,111 ponttal, remek formában versenyezve szerzett kvalfikációt a hatodik helyen zárva, klubtársa Gadolla Réka (6,947 pont) pedig a 11. helyen végzett. A kaposvári Somogyi Eszternek (6,331 pont) nem sikerült a kvalfikálódás, a 15-ként fejezte be a versenyt.

Gadolla Réka és Király Ágnes párosa Zakariás hátán
(fotó: Somogyi Tibor)