Stadl Paura CVIO 2013
Ausztriában versenyeztek a magyar lovastornászok a pünkösdi hétvégén. Európa legrangosabb CVI viadalán sikerrel helyt álltak sportolóink. A legsikeresebben az EB kvalifikáció második lépcsőfokán álló Király Ágnes-Gadolla Réka (Zakariás-6,392 pont) páros szerepelt, akik ezüstéremmel térhettek haza. A junior fiúk között lova gyengébb teljesítménye miatt az akár győzelemre is esélynek vélt Bence Balázs (Fenomén-D- 6,611 pont) végül csak az ötödik, klubtársa, Tóth Ákos (Fenomén-D - 4,731 pont) a tizedik helyen végzett.
Nagy sikernek könyvelhetjük el a CVI3*-os senior mezőnyben Király Ágnes (Zakariás-6,993 pont) tizedik helyezését, ami az eddigi legjobb eredmény ebben a kategóriában a verseny magyar vonatkozású történetét figyelembe véve. Gadolla Réka (Zakariás - 6,485 pont) és Somogyi Eszter (Fenomén-D-6,286 pont) ugyanitt a 21., illetve a 23., helyen zárt.
A junior lányoknál két indulónk volt, Dragán Petra 36.-ként szerzett EB kijutást érő kvalifikációs pontszámot (Zakariás - 6,168 pont), míg ugyanez nem sikerült Pakot Annának, aki végül a 41.-ként zárt (Fenomén-D - 5,725 pont).