CVI Budapest - Remek magyar szereplés!
Három arany, négy ezüst, három bronz a magyarok mérlege a Budapesten megrendezett nemzetközi lovastorna versenyen.
A nagy létszámú versenyzőt vonzó viadal az egyik utolsó erőfelmérő volt az Európa Bajnokság előtt, így sokan a kvalifikáció miatt jöttek a magyar fővárosba.
A gyermek 1* versenyszámot a Szárnyaló SE fiatal tehetsége, Czeglédi Ágnes(6,731, Cortez) nyerte kimagasló teljesítménnyel. Szinten a Szárnyalós Németh Ida (7,049 - Cortez) győzőtt a gyermekek 2*-os versenyszámában. Ebben a kategóriában teljes magyar siker született, hiszen a második helyen Tóth Petra Panna (BLK, 6,629 - Jászol) a harmadik helyen pedig Semerédy Alexandra (Pasaréti Honvéd LSE - 6,579- Toll Gomana) zárt. A fiúk mezőnyben a dobogó második fokára állhatott Somogyi Miklós (Lovasakadémia SC, 6,540 - Zsiráf).
A junior fiúk mezőnyben szereztük harmadik aranyérmünket Bence Balázs (Lovasakadémia SC, 7,545) révén, aki ezúttal a holland KCM Vaultinghorses Bram nevű lovon próbált szerencsét. Balázs teljesítményét nagyban javították a ló magas pontjai így komoly ellenfelet sikerült legyőzni a szlovák Adam Lukács személyében. A junior lányok erős mezőnyében szintén ezzel a lóval a bronzérmet hozta haza Németh Blanka (Szárnyaló LSE, 7,696). Mindketten ezzel a lóval készülnek majd az augusztusi Európa Bajnokságra.
A seniorok 2*-os mezőnyében is szép magyar szereplést láthattunk, Jancsecz Dorottya (Pasaréti Honvéd LSE, 7,004 - Toll Gomana) a második, Jakab Sára (BLK, 6,821 - Jászol) pedig a harmadik helyen végzett.
Pontszámok alapján holtversenyben végzett az első helyen a Király Ágnes-Gadolla Réka (BLK - Kajászó-Gamma) senior 3*-os páros, akik a szabályok értelmében első fordulós gyengébb ereményük miatt végül a második helyen zártak, és pontszámukkal kvalifikálódtak az Európa Bajnokságra.
Bence Balázs és KCM Vaultinghorses BRAM (fotó: Somogyi Tibor)