Szenzációs nyitány a junior Vb-n!

Remekül sikerült a magyarok első napja Hollandiában. A legjobb eredményt a fiúk mezőnyében Király Ákos érte el, aki a szlovák Fauston versenyezve nagy meglepetésre jelenleg a harmadik helyen áll am 18 fős mezőnyben! Ezzel pillanatnyilag ő a legjobb európai, hiszen a versenyben a mauritiusi Leclezio Lambert vezet, míg a második helyen a columbiai Juan Martin Clavijo helyezkedik el. A másik két magyar fiú, Somogyi Miklós és Tóth Ákos jelenleg a döntőt jelentő 14., és 15. helyen áll.

Szintén jól futottak a lányok, a mindössze 14 éves Czeglédi Ágnes az erős mezőnyben  holtversenyben az előkelő 10. helyen áll, míg Németh Ida a 15., a harmadik magyar lány, Dragán Petra pedig a 24. helyen zárt a 37 fős mezőnyben.

A CVI versenyen még két magyar induló volt, ők ma a kötelezők mellett már a technikai kűrt is bemutatták. Bence Balázs és Somogyi Eszter a svájci Amaretto du Perchet-en kiegyensúlyozottan versenyezve jelenleg a negyedik, illetve ötödik helyen állnak.

Pénteken a Vb-n az egyéni kűröket mutatják be a versenyzők, és bemutatkoznak párosaink is.