Szenzációs formában junior párosunk, Király Ákos bronzérmes a felnőttek között!

Hírek

Szlovákia, Pezinok volt a következő nemzetközi verseny a sorban, ahol már hagyományosan nagy mezőnyök jellemezték a versenyt. Magyarországot hét ló és négy egyesület képviselte.

A gyermek 1*-os versenyben öt magyar induló volt. A kötelezők után Porcsa Lenke révén még viszonylag jó helyen álltunk (12.), a kűrben tapasztalt alacsony lópontozás miatt (ami jellemzően a magyar lovakra irányult), sajnos minden versenyzőnk a mezőny hátsó részében végzett. Német győzelem született Leni Allinger (Carolus Magnus 11) révén, megelőzve a két szlovák versenyzőt, Viktoria Markovát és Katarina Packovát Fjall Raven hátán. Porcsa Lenke (Landgold) a 20. (5,894 pont), Szlojszár Nóra (Garfield) a 22. (5,720 pont), Cseh Kornélia a 24. (Landgold) 5,483 ponttal, míg a 28. helyen Gaál Mária Gréta (Valente) 4,572 ponttal, 29.-ként Vasvári Brigitta (Valente) végzett 4,136 ponttal.

Nagy izgalommal várjuk mindig a junior 2*-os lányok vetélkedését, hiszen itt a Vb szereplésért, és a kiutazási támogatást folyik a küzdelem. Sajnos valahogy most sem igazán jött össze lányainknak. Egyedül Nyulasi Zita tudott egyenletes teljesítményt nyújtani, és így a 15. helyen jutott az erősnek nem mondható döntőbe, amit meg is tudott tartani Garfield hátán, 6,755 pontos végeredménnyel. 31. helyen végzett a kűrben hibázó Vida Zsófia (6,136 pont) Kincses hátán, és szintén nem sikerült a jó szereplés a 39. helyen záró Neményi Hannának (Garfield, 5,437 pont) valamint a 40. helyen záró Görgey Zsófiának (Cornetto, 5,395 pont). A kategóriában a győzelmet az osztrák Hannah Miriam Haigermoser (Lucky Night) szerezte meg a szlovák Sara Soltészová (Leo da Vinci) előtt, a bronzérmet Verena Brabec vihette haza (Dacasco). A fiúk között két versenyzőnk indult, mindketten a kvalifikációért küzdöttek, de sajnos egyikőjüknek sem sikerült a bravúr. A győztes az olasz Eduardo Dall’Amico lett Dante hátán, az ezüstöt Philip Clement vihette haza Ausztriából Copperfield 42 hátán, míg a bronzot a fiatal szlovák tehetség, Andrej Menhert szerezte meg Leon segítségével. A döntőben, ötödik helyen zárt Habsburg Károly Kincses hátán (6,040 pont), míg nem jutott döntőbe a kűrben többet is hibázó Basa Máté (Landgold), aki végül a hatodik helyen végzett (5,826 pont).

A Junior 2* győztes Szabó Nikolett-Jakab Liza páros Zakariás hátán

 

Junior párosok között toronymagas esélyeshez méltóan szerepelt Szabó Nikolett és Jakab Liza, akik lélegzetelállító kűrt mutattak be Zakariás hátán. Kétség nélkül nyerték a versenyt 7,767 ponttal. A kettős versenyről-versenyre tesz rá egy lapáttal a már amúgy is magas formához, nagyon kíváncsian várjuk Vb szereplésüket, már csak azért is, mert mögöttük a második helyen az amerikai kettős végzett. Másik magyar párosunk (Vida Zsófia-Görgey Zsófia) ezúttal a cseh Dajana hátán próbálkozott, de sajnos nem találják a lovukat, a látott produkció kevés egy eredményes Vb szerepléshez (5,726 pont).

Felnőttjeink javuló formával jelentkeztek. Igaz, a lányoknál az osztrák élvonal behozhatatlannak tűnik, hiszen most is kimagasló eredménnyel nyert Katharina Luschin, klubtársa, Daniela Fritz előtt (mindkettőjüket Fairytale segítette). A bronzérem Németországba került Julia Sophie Wagner nyakába (Giovanni 185), de közvetlenül utána a remek kűrt bemutató Németh Blanka végzett Kincses hátán (7,264 pont), aki idei legjobb      formá

Felnőtt férfi 3* bronzérmes Király Ákos Landaron

ját futotta. Kvalifikációs szint felett teljesített a kilencedik helyen záró Somogyi Eszter is, akit ezúttal Zakariás segített (6,756 pont). A férfiak mezőnyében Király Ákos hibázott a kötelezőkben, így csak az ötödik helyről indult, de korrekt technikai programjával és jól sikerült kűrjével végül a bronzéremig tornázta fel magát (6,716 pont) a cseh Landar hátán.

Magyar Póniklub Szövetség csapata Cornetto hátán

 

Felnőtt csapatunk szintén javuló formát mutat, kis híján a dobogóra is állhatott. A győzelmet itt a cseh csapat szerezte meg, Ausztria, valamint Nagy-Britannia csapata előtt. A Magyar Póniklub Szövetség csapata Cornetto hátán negyedik helyen zárt 6,456 ponttal.

A következő, és egyben utolsó állomás lesz a lovastornászok felkészülésében a csehországi Frenstat, amely után kijelölésre kerül a junior Vb és felnőtt Eb utazó kerete.

Last modified: 2019-06-17