Válogatott hírei

CVI Budapest

2024. április 26-28 között nemzetközi lovastorna verseny kerül megrendezésre Budapesten, a Nemzeti Lovardában. Válogatott versenyzőink az utolsó simításokat végzik, hogy gyakorlataikat minél tökéletesebben tudják majd bemutatni. 

 
Pontszerzés a CVI Portogruaro versenyen

Radák Mira Luca a CVI Fossalta di Portogruaro versenyen elért 6,936 pontszámával (18. hely) kvalifikációs pontot szerzett a 2024 júliusban megrendezésre kerülő Junior és Young Európa Bajnokságra. Gratulálunk!

 

 
Edzőtábor március 29-30.

Idén már harmadik alkalommal találkozott a válogatott, hogy újabb két napos edzőtáborban készüljön a versenyszezonra. Az első napon a felkészülést Bence Balázs segítette, aki a kötelező gyakorlatok pontos kivitelezéséhez nyújtott segítséget. A második napon a kűröké volt a főszerep. Bohácsi Melinda az előkészítő, rávezető gyakorlatokra fordított figyelmet, Németh Blanka segítette a szabadon választott gyakorlatok még tökéletesebb technikai megvalósítását, Emely Marie Hetterich pedig tovább csiszolta a zenével való összehangot, a jobb művészi hatás érdekében. A versenyzők a második napot egy átfogó nyújtással és egy tánckoreográfia megtanulásával zárták, melyhez a válogatott mellett további versenyzők is csatlakozhattak.

 

 
2024 – Új év, Új kihívások

Az idei év legnagyobb megmérettetése lovastornászaink számára Svájcban lesz. Felnőtt versenyzőink a Világbajnokságra, Junior és Young versenyzőink az Európabajnokságra készülnek. 

A verseny hivatalos oldala


2023 július:
Véglegessé vált a magyar delegáció! 🇭🇺
A versenyzők, akik Svédországban, Flyingében Magyarországot képviselik a Felnőtt Európa Bajnokságon és a Junior és Fiatal Lovastornász Világbajnokságon:
 
Junior és Fiatal Lovastornász Európa Bajnokság
Junior női egyéni
– Csipkereki Brigitta (TLSE, Belasco, Cornelis Raddatz)
Junior csapat
– Magyar Póniklub Szövetség – Szloszjár Nóra, Szász Janka, Gyombolai Szonja Léna, Gaál Mária Gréta, Farkas Kamilla, Radák Mira Luca, Hantos Orsolya (Cornetto, Habsburg-Lothringen Eilika, tartalék ló: Rádiháza Juvena)
Fiatal lovastornász női egyéni
– Bohácsi Melinda (MPSZSM, San Felice Z, Christina Ender, tartalék ló: Iggy, Habsburg-Lothringen Eilika)
– Florencia Hutton (MPSZSM, Luki du Souflet, Anita Flamand, tartalék ló: KCM Vaultinghorses Lord, Andrea Barczi)
Fiatal lovastornász férfi egyéni
– Habsburg-Lothtringen Károly Konstantin (MPSZSM, Corazon Gran, Benita Julia Golze, tartalék ló: Cornetto, Habsburg-Lothringen Eilika)
– Basa Máté (BSE, Corazon Gran, Benita Julia Golze)
 
Felnőtt Európa Bajnokság
Felnőtt női egyéni
Németh Blanka (MPSZSM, Bastion, Tomasz Ogonovski, tartalék ló: Corazon Gran, Benita Julia Golze)
 
Felnőtt pas de deux
Hantos Orsolya – Habsburg-Lothringen Károly Konstantin (MPSZSM, Corazon Gran, Benita Julia Golze, tartalék ló: Cornetto, Habsburg-Lothringen Eilika)
🇭🇺💪Hajrá, magyarok! 🤞