CVI Frenstat – 3 ezüst, 2 bronz

Hírek

CVI Frenstat – 3 ezüst, 2 bronz

A csehországi Frenstat lett már hagyományosan az utolsó, kvalifikációs időszakot lezáró verseny, még itt volt az utolsó lehetőség kvótát szerezni az ermeloi felnőtt Európa- és junior Világbajnokságra.

Ezúttal a szokásosnál népesebb magyar küldöttség utazott ki a jó szereplés reményében.

Az 1*-os mezőnyből csak Basa Franciska (Berri SE) képviselte a magyar színeket Landgold hátán. Franci szépen teljesített, így bejutott a döntőbe, méghozzá a negyedik helyen, de végül – bár nem hibázott – Landgold gyengébb lópontjai miatt a hatodik helyen (6,251 pont) zárt a 16 fős mezőnyben.

A gyermek 2*-os mezőnyben szintén egyedüli magyarként Porcsa Lenke (Lovasakadémia SC) szerepelt Landgold hátán. A fiatal versenyzőnek most erős volt a 2*-os mezőny, mert bár nagy hibát nem vétett, eredménye a 17. helyre volt elég (5,762 pont).

Többi versenyzőnk elsősorban egy jó pontszám elérése érdekében versenyzett itt, hiszen ez a kulcs a szakági, vagy szövetségi Eb-Vb részvételi támogatáshoz.

Junior 2*-os lányainknál ketten próbáltak szerencsét. Gönczi Dorottya (Berri SE) ezúttal Fecske hátán próbált szerencsét. Az idén elég balszerencsés versenyző összeszedetten versenyzett az új lovon, egy korrekt kötelező után egy jól sikerült kűrrel a hetedik helyen jutott döntőbe. Sajnos az utolsó napon nem sikerült feltennie a koronát a szereplésére, valamivel gyengébb második fordulós kűrjével végül a kilencedik helyen zárt, 6,784 ponttal. Másik lányunk, Görgey Zsófia (MPKSZ) szintén Fecskén próbálkozott, és bár kimondott nagy hibát nem vétett, a bírók nem találták meggyőzőnek a produkciót, végül a 16. helyen zárt, 6,238 ponttal.

A fiúknál mindkét magyar a 6,5 pontért hajtott, ami egyben a Vb kijutás szintje lenne, de sajnos most sem jött ki a lépés. Basa Máté (Berri SE) Landgold  (6,188 pont) hátán a második, Habsburg Károly Konstantin (MPKSZ) Kincses hátán a harmadik  (6,154 pont)

Basa Máté – Landgold

helyen végzett, így biztosan nem lesz magyar Vb résztvevő idén a junior fiú mezőnyben.

Felnőtt versenyzőink közül 2*-ban szerepelt a Németh Blanka-Horváth Petra (MPKSZ) kettős Cornetto hátán, akik egy gyengébben sikerült első forduló után a másodikban megszerezték a továbblépéshez szükséges pontszámot, és az ezüstérmet, végeredményük: 6,723 pont.

A Magyar Póniklub Szövetség felnőtt csapata versenyről-versenyre stabil teljesítményt nyújt, egyedül lovuk, Cornetto teljesítménye tudja jelentősen befolyásolni a végeredményt. Ezen a versenyen is változó formát futott, de összesítésben így is a bronzot, és 6,661 pontot szereztek meg.

Két felnőtt női versenyzőnk szerepelt még, és kijelenthetjük, hogy itt a régió erősségének számítunk. Németh Blanka (MPKSZ) nagyon jól

Somogyi Eszter – Elegáns

kezdett, hiszen rögtön az élre állt a kötelezők után, a számára mumusnak számító technikai kűrt követően a második helyre került, és ezt tudta tartani a kűrrel is, így végül ezüstérmet szerzett Kincses hátán (7,471 ponttal). Somogyi Eszter (Lovasakadémia SC) gyengébb kötelezővel kezdett, de ő a technikai kűrrel tudott javítani, itt feljött a negyedik helyre, és ezt már meg is tartotta  a végig Elegáns segítségével, aki most megbízható formáját hozta (7,145 pont).

Last modified: 2019-06-30