Lovastorna szakági ülés 2019. január 27.

Hírek

Lovastorna szakági ülés

2019. január 27-én tartotta éves szakági ülését a lovastorna szakág. Ami örvendetes, hogy a szavazásra jogosult egyesületek száma 2018-ban 10-re emelkedett. Ez a szám 2019-ben biztosan még tovább fog nőni, hiszen mindegyik egyesület folytatja tevékenységét az új évben is, a Boglár SE jogutódjaként a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület került be a vérkeringésbe, illetve újként jelentkezett a Budapesti Lovasklubból kivált NRHA Hungary Sportegyesület, valamint egy versenyzővel belépett a Viadukt Lovas SE is.

A szakági gyűlés nagyon hosszú nyúlt, de még sajnos így is több fontos napirend pont nem került megtárgyalásra, ezekre a két hét múlva megrendezésre kerülő szakbizottsági ülésen kerül majd sor.

Elfogadásra került a szakági elnök és szövetségi kapitány beszámolója a 2018-as évről. A szakág nem fogadta el a pénzügyi beszámolót, mert az több helyen pontatlan volt, és jelentősen eltért a 2018-ra elfogadott pénzügyi tervtől, elsősorban a várt éves egyösszegű, Magyar Lovas Szövetségtől várt támogatás elmaradása miatt. Mint az ismeretes, a szakág a szövetségi támogatásokat célzottan kapta (WEG kiutazók támogatása, EB döntőbe jutottak támogatása, Bence Balázs VK részvételének támogatása), így annak elosztásáról nem dönthetett. Emiatt szükségessé vált a 2018-as pénzügyi terv módosítása, melyet majd a szakbizottsági ülésnek kell elfogadnia, a 2019. évi pénzügyi tervvel együtt.

Elfogadásra került a versenynaptár, amely több, egynapos versennyel bővült (Kiskunhalas, Balatonfenyves, Máriakálnok). Az első minősítő verseny időpontja és helyszíne még kérdéses, de a többi dátum és helyszín már nagy valószínűséggel nem fog változni.

A versenyszezon előtt két edzőtábor lesz még, február 9-10. között Kaposváron Stefan Csandl vezetésével, március 16-17. között pedig Budapesten a bő válogatott keret számára lesz egy helyzetfelmérő.

2019. évre a licencdíjakat változatlanul hagyta a szakág. Elfogadásra kerültek a vezetőbírói szerepkör új feladatai, valamint a bírói szabályzat.

Már nem jutott idő rá, ezért a következő szakbizottsági ülésen kerül majd megtárgyalásra: a Magyar Lovastorna Szabályzat módosítása, a Szabadidős lovastorna versenyek szabályzata, a minősítés 2018. évre és a 2019. évi válogatási irányelvek. Egyhangú döntés várható abban, hogy 2019 versenyévtől nem lesz lehetőség a startidők áthelyezésére (másik időpontra, napra) abban az esetben, ha a versenyzőnek egyéb elfoglaltsága van. Ha nem tud a kategóriával együtt indulni, akkor csak versenyen kívül tud részt venni a versenyen.

Bence-Kiss András javaslatára a 2019. május 2-5. között Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi lovastorna verseny ideje alatt egy nemzetközi stewardképzést szeretne szervezni a szakág, így növelve a stewardok hazai bázisát.

Az ülés jegyzőkönyve teljes jegyzőkönyv itt olvasható: https://lovastorna.lovasszovetseg.hu/wp-content/uploads/2019/02/Jegyz%C5%91k%C3%B6nyv-Szak%C3%A1gi-%C3%BCl%C3%A9s-2019.01.27.pdf

Last modified: 2019-02-05