Nemzetközi sikerek!

Hírek

Az év jól folytatódott a lovastornászok számára, május utolsó hétvégéjén két helyszínen is rangos nemzetközi versenyt szerveztek. Belgiumban Dabat Isabella képviselte hazánkat, aki már biztos Vb résztvevőnek számít, és a hátralévő felkészülési időt már Franciaországban tölti, itt biztosítottak számára a felkészülés zavartalan körülményei, és persze a Vb-re kiválasztott négylábún is itt tud gyakorolni. Az utolsó pillanatban végül mégsem a kiszemelt Quiece d’Aunis hátán rajtolt, hanem az általa kevésbé ismert Wizneren, de mivel mindkét ló kiemelkedőnek számít nemzetközi szinten, Isa így sem csinált rossz cserét. A kezdés nagyon ütősre sikeredett, hiszen a junior női mezőny legjobbja

Dabat Isabella (Fotó: Tokodi Tícia)

lett kötelező gyakorlatával! Nagy volt a meglepetés, hiszen igaz, hogy a budapesti CVI-t megnyerte Isa, de ez a CVI egy nagyon más régióban zajlott, és nem lehetett tudni, ott hogyan pontozzák a kissé még névtelennek számító magyar lányt. De Isa meggyőzte a bírókat, 7,363 ponttal az élre került. Sajnos a folytatásban már jobban kijött a kevéssé ismert ló hátránya, így az első kűr nem sikerült tökéletesre, és ezzel a hatodik helyre csúszott vissza Isa, amit aztán a második fordulóban már egy sokkal jobb produkció követett, de végül a hatodik helyen zárta a versenyt, 7,214 ponttal.

Eközben Ausztriában egy hatalmas CVIO zajlott, nagyon erős és nagy mezőnyökkel. Legjobb esélyünk a junior pároknál volt, itt két együttesünk indult. Sajnos nem sikerült igazán jól a visszatérés a sérülés után először induló és klubot is váltó Farkas Szonja-Thurn Emese kettősnek, akik a párossal először szereplő Clark 21 hátán végül a 17. helyen zártak (4,597 pont). Volt azonban magyar duó az élmezőnyben, Szabó Nikolett és Jakab Liza személyében, akik Zakariás hátán elképesztően erős produkciót mutattak be mindkét fordulóban,

Szabó Nikolett-Jakab Liza és Zakariás (Fotó: Tokodi Tícia)

Zakariás pedig egy bomba formában versenyezve segítette őket. Zakariásról meg kell említeni, hogy négy éves kora óta versenyez a szakában és jelenleg 17 éves, tehát 13 év munkával is top formában tudja tartani edzője és futószárazója, Sándor Natália! Párosunk tehát az ezüstérmet tudta megszerezni, maga mögé utasítva a tavalyi Eb bronzérmes svájci kettőst is, és csak az Eb győztes német kettős tudta megelőzni őket!
Eredményük: 7,773 pont, és ezzel bátran kijelenthetjük, éremesélyesek az augusztus Vb-n!

Egyéniben szerepelt még Nyulasi Zita (CVIJ2*) az osztrák Lykomedes 2-n, aki a 39. helyen végzett 6,378 ponttal, illetve Pollák Fruzsina (CVIJ1*) Clark 21 hátán, ő a  25. helyen zárt 5,860 ponttal.

Last modified: 2019-06-10