Havanna Kupa – ezúttal Balatonfenyvesen!

Egyéb, Hírek

A Kaposvári Állattenyésztési Napok előzetes munkálatai miatt új helyszínt kellett találni a hagyományosan szeptember elején megrendezett Havanna Kupának. A valaha rég már lovastorna versenynek helyszínt adó balatonfenyvesi lovarda jó választásnak bizonyult, és egy alapos takarítást követően készen állt a voltizsálók fogadására. Az egyre több új egyesületnek hála, idén nevező rekordot döntött a verseny, hiszen 70 induló és 9 ló vett részt a megmérettetésen – ami talán már a felső határa is egy egynapos versenynek.

A legnépesebb versenyszámok most is az amatőr kategóriákban voltak. A műlovas kategóriát ketté is kellett bontani, így a fiatalabbaknál Szabó-Kita Anna végzett az első helyen (6,042 pont), megelőzve Nagy Boglárkát (6,016 pont), mindketten a Berri SE versenyzői. A bronzérmet a Tündérkert LSE képviseletében Csendes Hanna vihette haza (5,940 pont). Az idősebbeknél szintén a Tündérkert képviseletében Imre Dorina lett a győztes (6,424 pont), de a bronzot is ők hozhatták el Csendes Míra révén (6,147 pont), az ezüst pedig az egyik legfiatalabb egyesület versenyzője, László Luca nyakába került (6,181 pont). A lovas versenyszámban szintén ez a két egyesület volt az élen, Tündérkerti győzelem született Sidorow Anna és Néró révén (6,387 pont), míg a másik két érem Halasra került Rékasi Dorka (6,197 pont) és Kocsis Linett (6,162 pont) révén, akik Félénk hátán indultak.

Az amatőr párosok között a Daniló SE háziversenye zajlott, hiszen mind az öt párost ők adták. Győzött a Mickey és Minnie kettős, azaz Karácson Imola és Sipos Nóra (7,124 pont), megelőzve a Mókusok duót alkotó Kaisz Katát és Kóródi Mátyást (6,404 pont), míg bronzot szerzett az Orosz Dorka-Mátyás Rebeka páros  (5,988 pont).

A Berri SE utánpótlás csapata

Látszott, hogy nem telt a nyár tétlenül, hiszen az amatőr csapatok között és az utánpótlás csapatoknál is volt induló, mindkét kategória a Berri SE és a Daniló SE párharcát hozta. Mindkétszer a Berri SE szerezte meg a győzelmet, az amatőröknél 6,488 ponttal, az U-ban pedig 6,441 ponttal, itt Hajnal hátán bemutatva a produkciót. A Daniló SE amatőr csapata 6,068 ponttal végzett, míg Gyémánt hátán 6,108 ponttal zártak az utánpótlások.

A sok amatőr után már megcsappant a licences versenyzők száma, főleg az U műlovas versenyszámokban lett kevés induló, úgy tűnik a nemrég bevezetett lovas szám sokkal népszerűbb lesz, hiszen itt a kategóriát is ketté kellett bontani. A műlóval kombinált U1-ben a Budapesti Lovasklub versenyzője, Keller Csenge végzett Hajnal hátán (6,701 pont), míg az ezüst Szemenyuk Valéria (Daniló SE) nyakába került 6,414 ponttal, Blushing Girl segítségével. Az újonc Matula Éva (Berri SE) szoros versenyben bronzérmet tudott elhozni szintén Hajnal segítségével (6,392 pont).

Szintén szép szoros volt a küzdelem az U2-ben, ahol Töreky Sophie (PHLSE) győzőtt Fecske hátán 6,393 ponttal, megelőzve a Berris Székely Lillát (6,288 pont) és Papp-Hegyi Pollit (6,138 pont), mindkettőjüket a megbízható Hajnal segítette.

Az utánpótlás lovas versenyben a fiatalabbaknál a Székely testvérpár másik tagja, Bianka végzett az élen Hajnal hátán 6,346 ponttal,

A lépés páros győztes Gyombolai testvérpár Accrobat hátán

megelőzve a Tündérkert versenyzőjét, Gyombolai Szonját (Néró), aki 6,118 ponttal zárt. Némedy Fruzsina (Berri SE) vihette haza a bronzérmet, Hajnal hátán (6,038 pont).

UL1-ben, tehát az idősebbeknél Regős Kincső (PHLSE) állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára Fecske segítségével (6,475 pont). Kóródi Nóra (Daniló SE) és Gyémánt az ezüstöt vihették haza 6 egész ponttal. A bronzérem Cziráky Zsófia (Tündérkert LSE) nyakába került, őt Néró segítette (5,823 pont).

A páros lépés számban ezúttal Tündérkerti háziverseny zajlott, a Gyombolai tesók 6,688 ponttal győzték le a Csipkereki Brigitta – Cziráky Zsófia kettőst (6,134 pont), mindketten Accrobat hátán versenyezve.

A D2 versenyszám szintén háziverseny volt, ezúttal kaposvári. Győzött végig vezetve Szita Eliza (Félénk) 6,497 ponttal, megelőzve a kéztörés után rajthoz álló Lázár Noémit (J-Baboskert Chili) 6,374 pont. A bronz Szebényi Lilinek jutott (6,075 pont), szintén Félénk segítségével. Az idősebbeknél Riz Sarolt (Berri SE) győzött Hajnal hátán 6,559 ponttal, míg az ezüst és a bronz is a Tündérkert-hez került, Csipkereki Brigitta (6,411 pont), és Gyombolai Sára (5,987 pont) révén, akiket Félénk segített. C kategóriában már csak két induló volt, egyikjük a kategóriaújonc Péter Ella (LSC), aki a szintén újonc ló, J-Baboskert Chili segített, eredményük a második helyre volt elég (6,186 pont). A győztes a Berri SE képviseletében Király Réka lett (Hajnal), 6,419 ponttal.

Porcsa Lenke és J-Baboskert Chili a gyermek kategória győztese

 

Bár ez a verseny elsősorban a kezdőknek született, azért mindig gyakorlási lehetőséget biztosít a nemzetközi kategóriákban is. A

gyermekeknél Porcsa Lenke (J-Baboskert Chili) győzött (6,227 pont) nagy küzdelemben Cseh Kornélia (Félénk) előtt (6,116 pont). Az ifjúsági fiú mezőnyben Basa Máté egyedül indult – idén először a saját lován, Harry Potteren – és az idei magasan legjobb pontszámát érte el, 6,747 ponttal. A lányoknál a sérülés után visszatérő Karna Rebeka győzőtt (PHLSE) Fecske hátán 7,159 ponttal, míg új igazolású klubtársa, Gönczi Dorottya a második helyen zárt szintén Fecskén (7,008 pont). Az idén keveset versenyző Jezerniczky Nóra (LSC) szerezte meg a bronzérmet J-Baboskert Chili hátán, még egy kicsit bizonytalanabban versenyezve, 6,373 ponttal.

Last modified: 2019-09-09