Budapest Bajnokság

Egyéb, Hírek

Budapest Bajnokság     

Október első hétvégén eredetileg az Országos Bajnokság került volna megrendezésre, a járványhelyzet miatt azonban módosult a versenynaptár, így ezen a hétvégén az idei első, és egyben utolsó minősítő verseny került megrendezésre, a november első hétvégéjére csúszott OB előtt. Az egynaposra átalakult verseny a Nemzeti Lovardában került megrendezésre.

Idén először láthattuk lovas versenyen a Pasaréti Honvéd LSE csapatát, ami még színesebbé tette a mezőnyt. Összességében 50 versenyző 6 egyesület képviseletében vett részt a versenyen, ami főleg azért szép szám, mert több vidéki egyesület nem vállalta a fővárosi utat a járványhelyzetre való tekintettel.

Felnőtt mezőnyünk most elég szűkös volt, mindössze Németh Blanka (MPKSZ) versenyzett egyéniben a lányoknál, aki most Cornettoval egy korábbinál sokkal harmonikusabb produkciót mutatott be. Habsburg Károllyal először versenyeztek felnőtt páros kategóriában, és bár az elgondolás jó, a kivitelezés még eléggé kezdeti stádiumban van, de reméljük már az OB-ra is sokat tudnak fejlődni.

Ifjúsági mezőnyünkben a lányoknál végre 4 induló is volt. Karna Rebekát és Gönczi Dorottyát (Pasaréti Honvéd LSE) először láthattuk idén lovon versenyezni, és még nem sikerült tökéletesre a produkció. Kötelezőkben hozták a „kötelezőt”, azaz a hét pont körüli pontszámot, a kűrben azonban voltak még voltak hibák, kicsit idény elejinek tűnt a forma, de ha jobban kijön a lépés, mindkét produkció erősnek tűnik. Kissé meglepetésre végül esése ellenére Karna Rebeka tudott nyerni, Gönczi Dorka előtt, míg most nagyon közel végzett hozzájuk Basa Franciska (Berri SE) Harry Potter hátán. A fiúk mezőnyében Basa Máté (Berri SE) egyre stabilabb formát mutat, ami ezúttal az aranyérmet jelentette a verseny legmagasabb pontszámával. Mögötte Habsburg Károly (MPKSZ) végzett Cornetto hátán, a kötelezőkben ő is egyre javul, a kűrben még kiviteli hibáin kell javítania.

Szintén idén először láttuk ifjúsági párosunkat (Szabó Nikolett-Jakab Liza, BLK), akiknek sajnos utolsó junior évükben nem sikerült az EB-n szerepelniük. Most új lóval, Herceggel láthattuk őket, és természetesen még nem a valódi kűrt mutatták be, de bízzunk benne, hogy egy szép karrier kezdete volt ez a verseny.

A gyermek mezőnyben most végül csak egy induló volt, Vasvári Brigitta (MPKSZ) és a kategóriában még szintén újonc Feigh Lady, náluk elsősorban a kötelezőkön kell még javítani egy jobb eredmény eléréséhez.

A B és C kategória most kissé foghíjas volt, mindkét győztest azonban Autómata segítette. B kategóriában Lázár Noémi (Lovasakadémia SC), C-ben pedig Csipkereki Brigitta (Tündérkert SE) tudott győzni. A két legnépesebb kategóriából a D1-ben Berri SE házi befutó született, Székely Bianka, Némedy Fruzsina, Ugrin Luca lett a sorrend Hajnal segítségével, míg UL-ben Regős Kincső (Pasaréti Honvéd LSE) állhatott a képzeletbeli dobogó első fokára az örökifjú Szellő hátán, megelőzve a Berri SE-ből Székely Lillát (Hajnal)  és Gyombolai Szonját (Tündérkert SE), akit Autómata segített.

Az U2-ben mindössze egy induló, Gyabronka Berta versenyzett a BLK-ból Autómata hátán, U1-ben pedig a Pasaréti Honvéd két versenyzője vetélkedett, akik közül Nagy-Baló Bori győzedelmeskedett Szellő hátán.

Volt egy lépés páros induló is, a Magyar Póniklub versenyzői, Vasvári Brigitta és Petényi Vivien Face to Face hátán versenyeztek.

Az amatőr versenyben lovon a Berri SE-s képviseletében ismét Papp Lili tudott győzni (Hajnal), míg műlovon Imre Dorina (Tündérkert SE) volt a legjobb.

Folytatás két hét múlva Sóskúton!

Last modified: 2020-10-04