Szakági gyűlés

Aside, Hírek

2022. február 13-án került sor a lovastorna szakági ülésre. A korábban mindig szinte végeláthatatlan vitákkal folyó gyűlés ezúttal mindössze két és fél óra alatt lezajlott, a résztvevők konstruktív javaslatai gyors szavazással zárultak.
A 11 szavazásra jogosult egyesületből 10 képviseltette magát, és ellenszavazat nélkül fogadta el a Rózsahegyi Róbert elnöki/pénzügyi beszámolóját, és Villányi Krisztina szövetségi kapitányi beszámolóját.
Elfogadásra került a 2022. évi Lovastorna szabályzat, azzal a kiegészítéssel, hogy a nemzetközi kategóriák nevei ezúttal a magyar szabályokban is angolul lesznek feltüntetve, így ezentúl Children, Junior, Youth Vaulter és Senior magyar bajnokokat hirdetünk majd.
Fontos változás, hogy a licenc díjak emelésre kerültek. A 2022-es versenyévadtól az amatőrök 5 000 Ft-ot fizetnek majd. Az eddigi utánpótlás licenc beolvad a versenyzői licencbe, melynek ára változatlan marad, 7 500 Ft. A nemzetközi versenyzők számára a 2022. évi licencdíj 15 000 Ft-ra emelkedik.
Elfogadásra került a 2022. évi versenynaptár, azzal a kiegészítéssel, hogy a március 6-ra tervezett műlovas verseny terembérlési problémák miatt nem kerül megrendezésre. A szakág továbbra is várja az egynapos verseny rendezésére vállalkozó helyszíneket.
Komoly hír a szakág életében, hogy a Magyar Lovas Szövetségi elnökségi határozata értelmében a 
Lovastorna szakág 2022. évi terveire 10 000 000 Ft támogatást kapott. A tervek szerint a kapott támogatást a szakág Németh Blanka versenyzésének kiemelt támogatására, szakági informatikus és szakági titkár alkalmazására, a TEHETSÉG program folytatására, a válogatott felkészülésének és versenyzésének támogatására, valamint szakágfejlesztésre (szakági reklámfilm készítés) fordítja majd. Emellett a 2022-es évben a szakág támogatja az egyesületeket oly módon, hogy minden rajtengedély vizsgázó utána 15 000 Ft/fő támogatásban részesülnek, így ösztönözve őket az utánpótlásnevelésre, és a szakág létszámának növelésére. Szintén támogatásra kerülnek a hazai versenyrendezők, versenynaponként 50 000 Ft-al.
Hagyományteremtő szándékkal díjazásra került szakágunk 2021. évi legjobbjai, így eredményei alapján díjazásban részesült Németh Blanka, Habsburg-Lothringen Károly-Konstantin, Gaál Mária Gréta, Hantos Orsolya, Ács Kornélia és Bohácsi Melinda. Lovaik nagyszerű felkészítéséért díjat kapott Habsburg-Lothringen Eilika és Sándor Natália. Pályafutása elismeréséért díjat kapott Bence Balázs. Végezetül a 2021. évi budapesti Lovastorna VB szervezőbizottsága (Török Barbara, Homoki-Szabó János, Sándor Natália, Belovai Krisztina, Bence-Kiss Krisztina, Könyves-Tóth Eszter) is díjazásban részesült. 

Last modified: 2022-02-13