Németh Blanka 13. helyezett a Világbajnokságon!

Egyéb, Hírek

Németh Blanka

A lovastorna szakág két női versenyzővel képviseltette magát a dániai Herningben megrendezett Világbajnokságon. Az esélyesebbnek számító Németh Blanka két CVI győzelemmel érkezett a megmérettetésre, így vele szemben magasak voltak az elvárásaink. Egészen addig, amíg kiderült, hogy belga lova Hollywood sántaság miatt nem is kerül felvezetésre az állatorvosi vizsgálaton. Így Blankának a jelenlévő lovak közül kellett találnia egy megfelelőt, amire esélye is van feljutni, és ez egy Világbajnokság esetében nem egyszerű. Végül a holland Corazon Gran lett a választás. Somogyi Eszter a svéd Feel Goodon készült a versenyre, valamikori klubtársa, Bence Balázs futószárazásban, aki azóta már egy svéd klubcsapatnál segédkezik. 

Somogyi Eszter, Bence Balázs és Feel Good

A kötelező gyakorlatoknál Somogyi Eszter lépett elsőként pályára, ami miatt talán a megérdemeltnél alacsonyabb pontszámot kapott (7,078 pont) gyakorlatára, ő ezzel a 28. helyről kezdte a versenyt. Németh Blanka mellé sem állt a szerencse ebben a fordulóban, hiszen lova pont az állás alatt kezdett trágyázni, ami hibázásra kényszerített az egyébként nagyon rutinosan álló Blansit. Ezzel ő 7,282 ponttal sajnos csak a 21. helyről kezdett, ami jóval elmaradt a várakozásainktól. 

A technikai kűrben Eszter egy helyet tudott javítani, míg Blansi programja remekül sikerült, és ezzel a 13. helyre jött fel a két forduló után. A mindent eldöntő kűrben Esztinek meg kellett küzdeni Feel Good-dal aki egy kissé nagyobb tempót diktált a kívánatosnál, így végeredményben 6,844 ponttal a 28. helyen fejezte be a Világbajnokságot. Blanka most is jó programot mutatott be, és ezzel 7,952 ponttal a 13.-ként zárta a versenyt.

Last modified: 2022-09-08