Tavaszi Kupa – Kaposvár

Egyéb, Hírek

Immár hagyományosan Tavaszi néven, de mégsem igazán tavaszi időjárásban nyitotta az évet a Pannon Lovasakadémia versenye. Az évkezdethez képest viszonylag sok, 9 egyesület és közel 70 versenyző vett részt a versenyen.

Bár a műlovas szezon már korábban rajtolt, a lovakkal most méretkeztek meg először a lovastornászok. Ez meg is látszott a négylábúak teljesítményén – állíthatjuk, hogy akinek jól viselkedett a lova, az szinte biztosan a dobogóra állhatott. Két egyesület hegemóniája jellemezte a versenyt. A kisebb, lépéses számokban a Pasaréti Honvéd versenyzői vihették haza az aranyérmeket (8 arany), míg a magasabb kategóriában a Lovasakadémia SC tarolt (5 arany).

 

Porcsa Lenke-Lázár Noémi junior páros (PM Star Lady)

 

Lázár Noémi (Autómata) – Children győztes

A felnőtt női egyéni versenyben Somogyi Eszter (Herceg, Sándor Natália) állt a dobogó legfelső fokára, bár Herceg nem mutatkozott túl együttműködőnek, így nem tudta bemutatni valós tudását. Junior és leány egyéni, valamint páros kategóriákban pedig a tavaly EB-ötödik junior csapat látványos fejlődésen átesett tagjai álltak az élre: a páros versenyben – bár most nem volt ellenfelük – Porcsa Lenke Júlia és Lázár Noémi (PM Star Lady, Villányi Krisztina) győzedelmeskedett, ezen kívül Noémi gyermek leány kategóriában is aranyérmet szerzett.

A gyermek versenyben a Lovasakadémia versenyzői uralták a dobogót, Szita Eliza a második, Biczó Boglárka Hanna a harmadik helyen zárta a hétvégét. Junior kategóriában a szintén kaposvári Péter Ella állt az élre, utcahosszal. Mindannyiukat az Autómata nevű ló segítette, aki nevéhez híven tette a dolgát, és ezzel hozzásegítette versenyzőit a remek eredmények eléréséhez.

Péter Ella (Autómata) – Junior győztes

Szárnyaló SE junior csapata (Garfield)

A rekordszámú nevezőt felvonultató junior kategória második helyét Gyombolai Szonja Léna (MPSZSM, Déva Borka, Ács Kornélia), míg a bronzérmet klubtársa, Gaál Mária Gréta (MPSZSM, Déva Borka, Ács Kornélia) szerezte meg. Ebben a kategóriában elég sok rontást láthattunk, reméljük a két hét múlva esedékes CVI versenyen már meggyőzőbb produkcióknak tapsolhatunk. Fiatal lovastornász férfi egyéni kategóriában Basa Máté (Herceg, Sándor Natália) versenyzett. Mátétól sem tudta bemutatni teljes programját, de Herceg együttműködőbb pillanataiban látható volt Máté téli fejlődése, mozgása, koordinációja sokat javult, reméljük idén majd a lószerencse is mellé áll! Junior csapatban újoncként és egyedüliként lépett pályára a Szárnyaló Lovassport Egyesület (Garfield, Páska Ildikó), a látott programot még lehet fejleszteni, de egy nagyon fiatal csapatról van még szó, tehát előttük a jövő!

Basa Máté (Herceg) Young vaulter győztes

Nem feledkezhetünk meg a hazai kategóriákról sem, ahol sok esetben szintén rekordszámú nevező vettrészt: C csapatban például öt együttes mérte össze tudását, amire nem volt példa az elmúlt húsz évben.

Az aranyéremnek ezúttal is a hazaiak örülhettek (PM Star Lady, Villányi Krisztina), második helyen a

Ombódi Angelika (Fecske) – B kategória győztese

visszatérő Szilvásváradi Lovassport Klub Egyesület (Incitato XVII-4, Farkasné Kovács Ilona), harmadikként pedig a Pasaréti Honvéd Lovas SE (Fecske, Jancsecz Dorottya) zártak. Utánpótlás csapatban a Berri SE (Hajnal, Könyves-Tóth Eszter) végzett az élen. Szintén nagy létszámú páros vett részt a versenyen, a 2-es korcsoportban Csák Lívia Mercédesz és Zala Petra (PHLSE, Fecske, Jancsecz Dorottya) végzett az élen, őket Karácsony Ramóna és Viola Emma (DSE, Zsoldos, Villányi Krisztina) és Szabados Janka és Zemlényi Léna (MPSZSM, Déva Borka, Gyombolai Sára) követte. Az 1-es korcsoportban szintén a PHLSE versenyzői, Nagy-Baló Bori és Ombódi Angelika Gréta (PHLSE, Fecske, Jancsecz Dorottya) nyakába került az aranyérem, ezüstöt Fórján Elmira és Krizmájer Dorka (MPSZSM, Habsburg-Lothringen Eilika, Face to Face), bronzot pedig Kertész Annaflóra és Jakab Panni (MPSZSM, Habsburg-Lothringen Eilika, Face to Face) szereztek. Ombódi Angelika Gréta (PHLSE, Fecske, Jancsecz Dorottya) egyéni B kategóriában is aranyérmes lett, másodikként a kaposvári Szebényi Lili (LSC, Zsoldos, Villányi Krisztina), harmadikként pedig Keöves Róza (MPSZSM, Habsburg-Lothringen Eilika, Face to Face) zárta a hétvégét. Szintén a PHLSE versenyzője, Zala Petra (PHLSE, Fecske, Jancsecz Dorottya) nyerte az egyéni C kategóriát, őt Karácsony Ramóna (DSE, Zsoldos, Villányi Krisztina) és Krizmájer Dorka (MPSZSM, Hubertus, Ács Kornélia) követte. D1 kategóriában ezzel szemben a Budapesti Lovasklub színeiben Kiss Virág (Herceg, Sándor Natália) nyerte meg a versenyt, a dobogó második fokára Hamikus Viktória (MPSZSM, Déva Borka, Gyombolai Sára), a harmadikra pedig Hegedüs Luca (DSE, Zsoldos, Villányi Krisztina) állhatott.

A tavalyi amatőrjeinkkel már az U kategóriában találkoztunk, így ez a kategória is jóval népesebb lett. A fiatalabb korcsoportban Bernáth Jelena (PHLSE) győzött Fecskével, épphogy megelőzve a tehetséges szilvásváradi Kecskés Alexát (Incitato XVII-4). A dobogó harmadik fokára kissé leszakadva a Szárnyaló versenyzője, Corvin-Szabó Lilla (Furioso Aldato-7 Marcipán) állhatott. Az idősebbek között szintén a pasaréti Székely Boglárka győzött Fecske segítségével. Itt is szilvásváradi ezüst született Vincze Liliána révén (Incitato XVII-4). Bronzéremmel zárt az újonc Juhos Janka (BLK) a kaposvári Zsoldos hátán. Az utánpótlás lépésben újra csak pasaréti győztes avattunk Csák Lívia révén (Fecske), ezúttal az ezüst is hozzájuk került Csőkör Emese személyében (6,133 pont), míg a bronz a BLK versenyzőjénél, Gyabronka Bertánál landolt, akit Zsoldos segített.

Talán az amatőr kategória szabályváltoztatásának köszönhetően, talán a kevesebb kezdő versenyző miatt, de most csak egy amatőr induló volt a versenyen, Molnár Elena (Pasaréti Honvéd LSE), aki Fecske segítségével 5,548 ponttal fejezte be a versenyt.
Folytatás tehát 2 hét múlva ugyanitt, már nemzetközi mezőnyben! Infok: hungariancvi.com

Last modified: 2023-04-17