Cirkuszművész-Lovasakrobata képzés

Egyéb, Hírek

KEDVES LOVAS BARÁTUNK!
KEDVES LEENDŐ HALLGATÓNK!
Először indul Magyarországon felsőoktatási szintű lovasakrobata képzés. Legyél az elsők között, szerezz elsőként cirkuszművész diplomát!
A Fővárosi Nagycirkusz támogatásával főiskolai végzettséget adó előadó-művészeti képzések kezdődnek 2023. szeptemberétől. A 3 éves BA képzések a Budapest Kortárstánc Főiskolán indulnak, ahol a képzés végén BA diplomát kapsz a kezedbe
CIRKUSZMŰVÉSZ-LOVASAKROBATA,

cirkuszművész – bohóc, illetve táncos próbavezető – cirkuszi táncos szakon.
Ha még nem döntöttél, ha még hezitálsz, hol folytasd tanulmányaidat a pótfelvételik előtt, lehetőséged van megismerkedni a cirkuszművész szakokkal. Ha érdekel az előadó-művészet e speciális ága, a színpad, az előadó-művészet iránt fogékony, magadat tehetségesnek érző fiatal vagy, gyere el a nyílt napunkra, a workshopunkra vagy a nyári táborunkba és ismerd meg a cirkusz varázslatos világát, lásd meg a bohóc, az akrobata és a cirkuszi táncos szakmai szépségeit.
Az eseményeken találkozol leendő tanáraiddal, neves cirkuszművészekkel, megismered a főiskola oktatási rendszerét, megnézed a Fővárosi Nagycirkusz előadását, a kulisszák mögé is betekinthetsz. Megismerkedhetsz majd azokkal a fiatalokkal, akik szintén a cirkuszban képzelik el jövőjüket, beszélgethettek, tanulhattok egymástól is.
FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ NYÍLT NAP A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN ÉS A MŰVÉSZTELEPEN
Időpont: 2023. május 13. 10.30 – 17.00
Tervezett program:
10.30 Érkezés, köszöntő
11.00 A SZTYEPPE ILLATA c. előadás megtekintése
13.15 Ebéd a Fővárosi Nagycirkusz Művészbüféjében
14.00 Találkozás és ismerkedés a Fővárosi Nagycirkusz lovaival
15.00 Zsáner bemutató és a rekvizitek kipróbálása a Művésztelepen
Ismerkedés a bohóc különleges gondolkodásmódjával, a szakma tanításának elemeivel és a különböző bohóctípusokkal. A program különlegessége, hogy a gyakorlatban is kipróbálhattok rutinokat, karaktertípusokat, eszközöket.

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ WORKSHOP A BUDAPEST KORTÁRSTÁNC FŐISKOLÁN ÉS A FNC
MŰVÉSZTELEPÉN
Időpont: 2023. június 10. 9.30 – 18.00
Tervezett program:
A cirkuszi táncos szak iránt érdeklődők alapos bemelegítés után megismerkedhetnek a különböző táncstílusokkal, mint például showtánc, néptánc alapú modern tánc, kortárstánc, batchata. A bohóc szakma iránt érdeklődők bepillantást nyerhetnek a mesterség fogásaiba, a humor működésébe. Az ebéd után a részvevők a Fővárosi Nagycirkusz Művésztelepén kipróbálhatnak olyan artista eszközöket, amelyeket a cirkuszból ismerhetnek (levegő karika, tissue, jumping).

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ NYÁRI TÁBOR SZIGETMONOSTOR – HORÁNYBAN, A REGATTA
SZABADIDŐKÖZPONTBAN
Időpont: 2023. július 7-9.
Tervezett program:
Csodálatos természeti környezetben, saját Duna – parttal és kikötővel rendelkező táborban, 5 táncteremben egész napos szakmai, művészeti foglalkozások keretében ismerkedhetnek a résztvevők a cirkuszművészet oktatott zsánereivel és a kortárstánccal. A tábor részvevői részére háromszori étkezést biztosítunk. Elhelyezés 2-4 ágyas, fürdőszobás szobákban. A tanulás mellett lesz idő szabadidős programokra, esti beszélgetésekre a tábortűz mellett.
További információk a képzésekről az alábbi oldalakon:
• Budapest Kortárstánc Főiskola
• Fővárosi Nagycirkusz
• Cirkuszművészet BA – Lovasakrobata
• Cirkuszművészet BA – Bohóc
• Táncos és próbavezető BA – Cirkuszi
táncos
• Táncművész BA – Kortárstánc
Jelentkezési határidők:
• Nyílt nap: 2023. május 8.
• Workshop: 2023. június 2.
• Tábor: 2023. június 23.
Jelentkezés módja: az alábbi JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével és visszaküldésével.
Bízunk benne, hogy hamarosan találkozunk, és köszönjük, hogy érdeklődsz a főiskolánk iránt!

Last modified: 2023-05-09