Újabb nemzetközi lovastorna sikerek – ezüst érmes lett a magyar junior csapat Stadl Paura-ban

Hírek

A május 9-13 között Stadl Paura-ban megrendezett nemzetközi lovastorna versenyen egyéni és csapat számokban is érintettek voltunk.

Fotó: Julian Spilker

Az első napon Gyombolai Szonjának szurkolhattunk (Ács Kornélia futószárazóval Rádiháza Horka hátán), akinek célja az volt, hogy egyéni junior 1* kategóriában megszerezze a 2* kvalifikációhoz szükséges 6.5 pontot. Szonja két nagyon szép gyakorlattal nem csak a kvalifikációt szerezte meg, hanem a nagyon előelő 4. helyet a 39 induló között.

A verseny a 2* versenyszámokkal folytatódott. A junior mezőnyben Szász Janka és Radák Mira Luca, a young kategóriában Hutton Florencia startolt.

Luca az osztrák Dicaprio nevű lovával és Maria Lehrmann futószárazásával szép kötelező gyakorlatot mutatott be ami ebben a hatalmas mezőnyben a 24. helyre volt elég. Ugyan kűrjével sikerült 6 helyet előrébb lépni, ez most sajnos nem volt elég a döntőhöz, így ő a 18. helyen zárt.

Janka ezen a versenyen új lóval próbált szerencsét. Luki du Soufflet most nem volt a legjobb formában, így Jankának ez a verseny nem úgy sikerült ahogy szerette volna. Összesítésben a 36. helyen zárt.

Florencia szintén Lukival indult, akinek sajnos a kötelezők után fel kellett adnia a versenyt, így tőle most nem láthattuk a technikai és a szabadon választott kűrjét.

Fotó: Julian Spilker

Szintén 2* versenyszámban startolt a Sóskúti Manók junior csapata. Szép magabiztos kötelező gyakorlatot és egy jó kűrt mutattak be az első fordulóban, amivel a 4. helyre kerültek.

Fotó: Julian Spilker

A döntőben sikerült túlszárnyalni az előző napi teljesítményüket és ezzel összesítésben a dobogó második fokára állhattak fel.

Last modified: 2024-05-12