Elsöprő német siker a kaposvári Junior Lovastorna Eb-n!

Hírek

4 arany, 3 ezüstérem a német válogatott mérlege – a nagy sikerrel megrendezett kaposvári junior Eb-n. A magyar versenyzők közül Király Ákos a hetedik helyen zárt!

A németek nem bíztak semmit a véletlenre, és mindent besöpörtek. Csapatban  Humprey Bogart 6 hátán meggyőző fölénnyel utasították maguk mögé az osztrák (Don Quentin) és svájci (Bentley 53) együttest Spice Girls koreográfiájú kűrjükkel. Ugyanitt a magyar csapat a tizedik helyen zárt. Párosban Julian Kögl és Ronja Kahler (Daytona) nem talált legyőzőre, de az ezüst is Németországba került, Diana Harwardt és Peter Kunne révén (Sir Laulau). A bronz ismét svájciakhoz került, Anja Schneider és Louisa Ryf Amaretto du Perchet hátán zárt a harmadik helyen. A magyar színeket képviselő esélyes Szabó Nikolett-Jakab Liza kettős még a verseny előtt kényszerült visszalépni sérülés miatt, másik kettősünk, Farkas Szonja és Thurn Emese pedig sajnos az első napi kűrben sérült meg olyan módon, hogy nem tudták befejezni a versenyt.
A nők versenyében Fabienne Nitkowski (GER) Dantez hátán magabiztosan győzött, megelőzve honfitársát, Alina Ross-t (San Zero). A harmadik helyen pontszámra azonos eredménnyel, de végül jobb első fordulós kötelező gyakorlatai alapján a tavalyi Vb győztes osztrák Nicole Brabec végzett (Royal Salut). Magyar lányaink nem jutottak a döntőbe, Karna Rebeka (Cosmos CSI) a 31., Gönczi Dorottya (Clark 21) a 32., Dabat Isabella (Kincses) a 36. helyen zárt.
A férfiak között szintén a németek domináltak, a 23 éves Adlon 59 hátán az arany és ezüstérmet is elhódították Gregor Klehe és Jannik Liersch révén. A bronzérem a francia Theo Gardies-hez került aki a svájci Amaretto du Perchet hátán indult. Magyar versenyzőnk, Király Ákos nagy reményekkel vágott neki a versenynek, a remények azonban már az állatorvosi vizsgálatot követően szétfoszlottak, hiszen lovát, a cseh Landart nem találta versenyzésre alkalmasnak az állatorvosi bizottság. Így a számára ismeretlen svájci Amaretto du Perchet-en rajtolt. A sorsolás sem volt kedvező, hiszen gyenge ellenfelek között, a másodikként lépett pályára, így az első fordulót csak a 11. helyen fejezte be. Jól sikerült második fordulós gyakorlataival végül a hetedik helyre sikerült feljönnie.

Last modified: 2019-01-08